0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Informatie voor verwijzers

Ons streven is multidisciplinaire samenwerking. Voor tussentijds overleg, spoedmeldingen of vragen wordt door ons contact opgenomen met de verwijzer, indien u als cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven. De huisarts wordt dan geïnformeerd omtrent start en afronding van de behandeling.

De POH-GGZ (praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg) ondersteunt de huisarts bij de screening van psychische klachten. Voor de behandeling van een aantal lichte klachten is de POH-GGZ de aangewezen gesprekspartner. In overleg met de POH-GGZ stuurt de huisarts patiënten door naar de psycholoog, cq psychotherapeut als de klachten zwaarder of complexer zijn. De behandeling bij de huisarts of POH-GGZ is kosteloos.

Cliënten kunnen altijd gebruik van maken van onze psychologische of psychotherapeutische behandelmogelijkheden, maar moeten dit voor bepaalde klachten zelf betalen. Dit betreft met name aandoeningen als aanpassingsstoornissen, rouw, relatieproblemen, werkproblematiek, burnout of overspannenheid. Voor de klachten waar de cliënt geen vergoeding voor kan krijgen, is een verwijsbrief niet nodig.

Behandeling door psycholoog of psychotherapeut wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar indien de stoornissen zwaar/ernstig genoeg zijn en in de DSM-V geclassificeerd kunnen worden. Het betreft dan oa. depressieve stoornissen of angststoornissen. Voor ernstiger en meer complexere problematiek zal de huisarts u doorverwijzen naar een psychotherapeut of psychiater.  Hierbij kunt u denken aan depressieve stoornissen of angststoornissen die reeds lang bestaan en die al eerder behandeld zijn. Of combinaties van stoornissen, die op een aantal levensgebieden van invloed zijn: bijvoorbeeld ernstige depressieve klachten gecombineerd met relatieproblematiek, problemen in het gezin van herkomst, problemen op het gebied van werk of persoonlijkheidsstoornissen.

Laatst bewerkt: 22 oktober 2018

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien