0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Annemarie Daniels

Uw behandeling en Corona, hoe werkt dat ? Op dit moment zijn geen face-to-face sessies mogelijk. 
Behandelingen vinden plaats door middel van bellen of beeldbellen. Als u niet wilt bellen of beeldbellen, dan wordt een behandelpauze ingelast.  
Indien u ziek bent en te laat afbelt voor een telefonische sessie in verband met Corona, dan breng ik geen annuleringskosten in rekening. 

In 1995 ben ik afgestudeerd als psycholoog met de specialisatie Klinische Psychologie. Na mijn studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut, een kwaliteitskeurmerk voor behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg. Ik behandel verschillende psychische klachten: angst- en depressieve stoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, traumaverwerking en partner-relatieproblemen. In de behandeling combineer ik schematherapie / cognitieve therapie en inzichtgevende therapie. Ook systeemtherapie wordt bij de behandeling betrokken: we hebben oog voor de invloed van uw gezin van herkomst en uw huidige relatie op het ontstaan van uw klachten en de eventuele instandhouding ervan.
Ik ben opgeleid in de volgende therapie richtingen: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, cliëntgerichte therapie, gezinstherapie en EMDR.

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, ernstige somatoforme stoornissen, eetstoornissen cq verslavings-problematiek of sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval doe ik u tekort en kan ik u niet in behandeling nemen.
Ik verricht langdurige behandelingen in de S-GGZ van volwassenen en ouderen.  In de GB-GGZ behandel ik PTSS met behulp van EMDR, maar: in verband met een schouderblessure nu even niet. 
Met de behandeling van kinderen, jeugdigen en gezinnen kan ik u niet helpen. Voor behandelingen in de Generalistische Basis GGZ, kunt u terecht bij een van mijn collega’s, mevrouw Keur of mevrouw Lohues. Zij zijn werkzaam in De Bilt en Utrecht.

Registraties en lidmaatschappen:

Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216).
Ik ben lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie en de VEN (Vereniging EMDR Nederland).

Start nieuwe behandelingen

Op dit moment start ik geen nieuwe behandelingen. Wanneer de behandelstop wordt opgeheven, is nog niet bekend: ik wil geen verwachtingen wekken, cq mezelf over de kop werken. Neem in ieder geval telefonisch contact op, zodat ik een en ander toe kan lichten, c.q. met u naar oplossingen zoeken.
Mijn telefoonnummer is: 06-20519978. Spreek svp een bericht in.
U kunt ook mailen: a.daniels@psycc.nl.
Onderzoek vóórdat u zich bij mij aanmeldt of een behandeling start, of ik een contract heb met uw ziektekostenverzekeraar. Ik heb voor 2021 met alle verzekeraars een contract, behalve met Caresq en de hierbij aangesloten labels. Onderstaand volgt informatie over de consequenties van starten met behandeling als ik géén contract heb met uw verzekeraar.
Bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, is op dit moment niet van invloed op de start van een behandeling.  

Zorgverzekeraars

Indien u per 2021 naar een andere verzekeraar bent gegaan, wil ik dit graag van u weten: dit kan namelijk consequenties hebben voor de vergoeding van uw behandeling. NB: VGZ heeft met ingang van 2021 Caresq en de hierbij aangesloten labels overgenomen. Omdat ik in 2020 geen contract met Caresq heb afgesloten, ben ik niet zeker of behandelingen worden vergoed. Ik wil u adviseren dit zelf eerst uit te zoeken om onaangename verrassingen te voorkomen !

Als u verzekerd bent bij een ongecontracteerde verzekeraar, dan stuur ik de factuur niet direct naar uw verzekeraar, maar naar u persoonlijk. Nadat u mij betaald hebt, kunt u de factuur bij uw verzekeraar indienen. Echter: u krijgt dan niet het gehele factuurbedrag van hen uitbetaald.  
Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een ‘volledige restitutiepolis’. Met deze polis kunt u  altijd naar de behandelaar van uw keuze. Dit is belangrijk, omdat sommige verzekeraars met gecontracteerde hulpverleners budgetplafonds afspreken. Als het afgesproken budget dat uw verzekeraar met mij heeft afgesproken, dreigt te worden overschreden, dan kan ik geen nieuwe behandelingen starten. Of zal de behandeling bij u zelf in rekening moeten brengen. 
Uw ziektekostenverzekeraar kan u informeren wat voor een polis u heeft afgesloten.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgverzekeraars en zorgaanbieders gezamenlijk zijn overeengekomen (de ‘treeknormen’).

Privacybeleid
Kwaliteitsstatuut

Laatst bewerkt: 30 december 2020

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien