0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Annemarie Daniels

Ik ben psycholoog en afgestudeerd met de specialisatie Klinische Psychologie (1995). Na mijn studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistratreerd psychotherapeit, een kwaliteitskeurmerk voor behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb jarenlange ervaring in de behandeling van tal van psychische klachten, zoals angststoornissen, depressieve klachten, persoonlijkheidsproblematiek, traumaverwerking en partner-relatieproblemen. In de behandeling combineer ik schematherapie / cognitieve therapie met inzichtgevende en cliëntgerichte therapie. Ook ben ik systeemtherapeut. Dat betekent dat er in de behandeling altijd oog is voor de invloed van gezinsomstandigheden op het ontstaan van uw klachten.
Ik ben opgeleid in de volgende specialistische therapie richtingen: Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, Cliëntgerichte Therapie, Gezinstherapie en EMDR.

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, somatoforme stoornissen, ernstige eetstoornissen cq verslavingsproblematiek of sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval doe ik u tekort en kan ik u niet in behandeling nemen.

Registraties

Ik ben geregistreerd als Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216).
Ik verricht langdurige behandelingen in de S-GGZ van volwassenen en ouderen.  Met de behandeling van kinderen, jeugdigen en gezinnen kan ik u niet helpen.

Voor behandelingen in de Generalistische Basis GGZ, kunt u terecht bij een van mijn collega’s, mevrouw Harting, mevrouw Keus, mevrouw Winter of mevrouw Lohues. Zij zijn werkzaam in De Bilt / Zeist en Utrecht / Hilversum.
Ik ben lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie en de VEN (Vereniging EMDR Nederland).

Start nieuwe behandelingen

Op dit moment start ik geen nieuwe behandelingen. Wanneer de behandelstop wordt opgeheven, is nog niet bekend: ik wil geen verwachtingen wekken. Neem in ieder geval telefonisch contact op, zodat ik een en ander toe kan lichten, c.q. met u naar oplossingen zoeken.
Mijn telefoonnummer is: 06-20519978. Spreek svp een bericht in.
U kunt ook mailen: a.daniels@psycc.nl.

Zorgverzekeraars

In 2020 ga ik weer, net als in 2019, met alle verzekeraars een contract afsluiten. Met uitzondering van Caresq.
Bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, is op dit moment niet van invloed op de start van een behandeling.
Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een ‘volledige restitutiepolis’. Met deze polis kunt u  altijd naar de behandelaar van uw keuze.
Dit is belangrijk, omdat sommige verzekeraars met gecontracteerde hulpverleners budgetplafonds afspreken. Als het afgesproken budget dat uw verzekeraar met mij heeft afgesproken, dreigt te worden overschreden, dan kan ik geen nieuwe behandelingen starten. Tenzij u die volledige restitutiepolis hebt afgesloten.
Uw ziektekostenverzekeraar kan u informeren wat voor een polis u heeft afgesloten.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgverzekeraars en zorgaanbieders gezamenlijk zijn overeengekomen (de ‘treeknormen’).

Privacybeleid
Kwaliteitsstatuut

Laatst bewerkt: 28 oktober 2019

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien