0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Annemarie Daniels

Uw behandeling en Corona, hoe werkt dat ?
Op dit moment zijn geen face-to-face sessies mogelijk.

Behandelingen vinden plaats door middel van bellen of beeldbellen. Als u niet wilt bellen of beeldbellen, dan wordt een behandelpauze ingelast.  
Indien u ziek bent en te laat afbelt voor een telefonische sessie in verband met Corona, dan breng ik geen annuleringskosten in rekening. 

Ik ben psycholoog en afgestudeerd met de specialisatie Klinische Psychologie (1995). Na mijn studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut, een kwaliteitskeurmerk voor behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb jarenlange ervaring in de behandeling van tal van psychische klachten, zoals angststoornissen, depressieve klachten, persoonlijkheidsproblematiek, traumaverwerking en partner-relatieproblemen. In de behandeling combineer ik schematherapie / cognitieve therapie met inzichtgevende therapie. Ook ben ik systeemtherapeut. Dat betekent dat er in de behandeling altijd oog is voor de invloed van uw gezin van herkomst en uw relatie op het ontstaan van uw klachten.
Ik ben opgeleid in de volgende specialistische therapie richtingen: Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, Cliëntgerichte Therapie, Gezinstherapie en EMDR.

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, ernstige somatoforme stoornissen, eetstoornissen cq verslavings-problematiek of sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval doe ik u tekort en kan ik u niet in behandeling nemen.
Ik verricht langdurige behandelingen in de S-GGZ van volwassenen en ouderen.  In de GB-GGZ behandel ik slechts PTSS met behulp van EMDR.
Met de behandeling van kinderen, jeugdigen en gezinnen kan ik u niet helpen. Voor alle overige behandelingen in de Generalistische Basis GGZ, kunt u terecht bij een van mijn collega’s, mevrouw Keur, mevrouw Lohues of mevrouw Winter. Zij zijn werkzaam in De Bilt / Zeist en Utrecht / Hilversum.

Registraties en lidmaatschappen:

Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216).
Ik ben lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie en de VEN (Vereniging EMDR Nederland).

Start nieuwe behandelingen

Onderzoek vóórdat u zich bij mij aanmeldt of een behandeling start, of ik een contract heb met uw ziektekostenverzekeraar. Ik heb met alle verzekeraars een contract, behalve met Caresq en de hierbij aangesloten labels. Onderstaand volgt informatie over de consequenties van starten met behandeling als ik géén contract heb met uw verzekeraar.
Op dit moment start ik geen nieuwe behandelingen. Wanneer de behandelstop wordt opgeheven, is nog niet bekend: ik wil geen verwachtingen wekken. Neem in ieder geval telefonisch contact op, zodat ik een en ander toe kan lichten, c.q. met u naar oplossingen zoeken.
Mijn telefoonnummer is: 06-20519978. Spreek svp een bericht in.
U kunt ook mailen: a.daniels@psycc.nl.
Bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, is op dit moment niet van invloed op de start van een behandeling.  

Zorgverzekeraars

Indien u per 2020 naar een andere verzekeraar bent gegaan, wil ik hiervan op de hoogte gebracht worden: dit kan namelijk consequenties hebben voor de vergoeding van uw behandeling.

Als u verzekerd bent bij een ongecontracteerde verzekeraar (in mijn geval Caresq)  of overstapt naar deze verzekeraar, dan stuur ik de factuur niet direct naar hen, maar naar u persoonlijk. Nadat u mij betaald hebt, kunt u de factuur bij Caresq indienen. Echter: u krijgt dan niet het gehele factuurbedrag van hen uitbetaald.  
Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een ‘volledige restitutiepolis’. Met deze polis kunt u  altijd naar de behandelaar van uw keuze. Dit is belangrijk, omdat sommige verzekeraars met gecontracteerde hulpverleners budgetplafonds afspreken. Als het afgesproken budget dat uw verzekeraar met mij heeft afgesproken, dreigt te worden overschreden, dan kan ik geen nieuwe behandelingen starten. Of zal de behandeling bij u zelf in rekening moeten brengen. 
Uw ziektekostenverzekeraar kan u informeren wat voor een polis u heeft afgesloten.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgverzekeraars en zorgaanbieders gezamenlijk zijn overeengekomen (de ‘treeknormen’).

Privacybeleid
Kwaliteitsstatuut

Laatst bewerkt: 25 mei 2020

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien