0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Annemarie Daniels

Uw behandeling en Corona, hoe werkt dat ? Op dit moment werk ik op maandag en donderdag weer in het Gezondheidscentrum in De Bilt. In de openbare ruimte van het Gezondheidscentrum dragen we een mondkapje en ontsmet u svp uw handen bij binnenkomst. In de spreekkamer kan het mondkapje af.  
In de praktijk aan huis, op dinsdag en woensdag, zijn nog geen face-to-face gesprekken mogelijk en werk ik nog door middel van bellen of beeldbellen. Als u niet wilt bellen of beeldbellen, dan wordt een behandelpauze ingelast.
Als u, mijn huisgenoten én ikzelf gevaccineerd zijn, kunnen we ook in de praktijk aan huis gesprekken inplannen.  
Indien u corona heeft OF in afwachting bent van een testuitslag, dan kan een gesprek in het Gezondheidscentrum niet doorgaan. Ik breng dan geen annuleringskosten in rekening. 

In 1995 ben ik afgestudeerd als psycholoog met de specialisatie Klinische Psychologie. Na mijn studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut, een kwaliteitskeurmerk voor behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg. Ik behandel verschillende psychische klachten: angst- en depressieve stoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, traumaverwerking en partner-relatieproblemen. In de behandeling combineer ik schematherapie / cognitieve therapie en inzichtgevende therapie. Ook systeemtherapie wordt bij de behandeling betrokken: we hebben oog voor de invloed van uw gezin van herkomst en uw huidige relatie op het ontstaan van uw klachten en de eventuele instandhouding ervan.
Ik ben opgeleid in de volgende therapie richtingen: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, cliëntgerichte therapie, gezinstherapie en EMDR.

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, ernstige somatoforme stoornissen, eetstoornissen cq verslavingsproblematiek of sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval doe ik u tekort en kan ik u niet in behandeling nemen.
Ik verricht langdurige behandelingen in de S-GGZ van volwassenen en ouderen.  In de GB-GGZ behandel ik PTSS met behulp van EMDR, maar: in verband met een schouderblessure nu even niet. 
Met de behandeling van kinderen, jeugdigen en gezinnen kan ik u niet helpen. Voor behandelingen in de Generalistische Basis GGZ, kunt u terecht bij een van mijn collega’s, mevrouw Keur of mevrouw Lohues. Zij zijn werkzaam in De Bilt en Utrecht.

Registraties en lidmaatschappen:

Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216).
Ik ben lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie en de VEN (Vereniging EMDR Nederland). Ik heb het opleidingstraject tot systeemtherapeut geheel doorlopen, maar ben geen actief lid meer van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

Start nieuwe behandelingen

Op dit moment start ik geen nieuwe behandelingen. Wanneer de behandelstop wordt opgeheven, is nog niet bekend: ik wil geen verwachtingen wekken. 
Mijn contactgegevens zijn: 06-20519978 of a.daniels@psycc.nl.
Onderzoek vóórdat u zich bij mij aanmeldt of een behandeling start, of ik een contract heb met uw ziektekostenverzekeraar. Ik heb voor 2021 met alle verzekeraars een contract, behalve met Caresq en de hierbij aangesloten labels. Onderstaand volgt informatie over de consequenties van starten met behandeling als ik géén contract heb met uw verzekeraar.
Bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, is op dit moment niet van invloed op de start van een behandeling.  

Zorgverzekeraars

Indien u per 2021 naar een andere verzekeraar bent gegaan, wil ik dit graag van u weten: dit kan namelijk consequenties hebben voor de vergoeding van uw behandeling. Als u verzekerd bent bij Caresq en de aangesloten labels, dan wordt de factuur van uw behandeling direct aan u verzonden en niet aan Caresq. U betaalt het factuurbedrag aan mij en dient dan de rekening in bij Caresq. Caresq vergoedt een deel, maar: u krijgt niet het gehele factuurbedrag uitbetaald !
Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een ‘volledige restitutiepolis’. Met deze polis kunt u  altijd naar de behandelaar van uw keuze. Dit is belangrijk, omdat sommige verzekeraars met hulpverleners budgetplafonds afspreken. Als het afgesproken budget dat uw verzekeraar met mij heeft afgesproken, dreigt te worden overschreden, dan kan ik, als u géén restitutiepolis heeft afgesloten, u niet in behandeling nemen.  
Uw ziektekostenverzekeraar kan u informeren wat voor een polis u heeft afgesloten.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. 

Privacybeleid
Kwaliteitsstatuut

Laatst bewerkt: 14 juni 2021

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien