0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
menu3
menu2
previous arrow
next arrow
Shadow

Annemarie Daniels 

COVID en uw behandeling:
Vanaf maandag 29 november ga ik helaas weer over op beeldbellen.
Ik maak me zorgen over het aantal besmettingen en de invloed ervan op ziekenhuiszorg: dat hart-, hersen-, of kankeroperaties worden afgezegd, vind ik moeilijk te verteren. In de ziekenhuizen was de overige planbare zorg al afgeschaald. Totdat de situatie rondom COVID weer gestabiliseerd is, blijf ik beeldbellen. 
Als u niet wilt beeldbellen, kan ik geen nieuwe behandeling starten, cq lassen we een behandelpauze in. Dit spijt me.

In 1995 ben ik afgestudeerd als psycholoog. Na de studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut en behandel verschillende psychische klachten. Een overzicht van wat ik niet behandel, vindt u onderstaand.
In de behandeling combineer ik cognitieve en schematherapie en inzichtgevende therapie. Ook uw ‘systeem’ wordt bij de behandeling betrokken: we hebben oog voor de invloed van uw gezin van herkomst en uw huidige relatie op het ontstaan van uw klachten en de instandhouding ervan.
Ik ben opgeleid in de volgende therapie richtingen: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, cliëntgerichte therapie, gezinstherapie en EMDR.

Voor relatietherapie werk ik samen met Sarah Alice Miles.
Haar contactgegevens: 06 – 113 508 29, sarah.miles68@live.com, website ‘The Gingko Leaf’.  

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, ernstige somatoforme stoornissen, eetstoornissen cq verslavingsproblematiek of sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval doe ik u tekort en kan ik u niet in behandeling nemen.

Met de behandeling van kinderen, jeugdigen en gezinnen kan ik u niet helpen.
Voor behandelingen in de specialistische GGZ, kunt u contact opnemen met mijn collega in Utrecht, mevrouw Lohues. Zij werkt ook in de basis GGZ. Ik start op dit moment geen langdurige behandelingen. 
Voor relatietherapie kunt u zich aanmelden bij Sarah Miles.

Registraties en lidmaatschappen:

Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216).
Ik ben lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie en de VEN (Vereniging EMDR Nederland). Ik heb het opleidingstraject tot systeemtherapeut geheel doorlopen, maar ben geen actief lid meer van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

Start nieuwe behandelingen en werkwijze:

Er is momenteel een behandelstop voor langdurige behandelingen (specialistische GGZ). Wel is er plek om kortdurende behandelingen te starten in de basis GGZ. 
Om in te kunnen schatten of een behandeling kortdurend of langdurig zou kunnen (moeten) zijn, verstuur ik voor het eerste gesprek een vragenlijst van Embloom / Telescreen. Deze vragenlijst geeft een grove indicatie. Als de indicatie ‘langdurige behandeling in de specialistische GGZ’ wordt gesteld, kan ik u niet verder helpen.
Als de indicatie ‘behandeling in de basis GGZ’ wordt gesteld, plannen we een kennismakingsgesprek in. Dat gesprek maakt al deel uit van de behandeling de kosten hiervoor kunnen in rekening worden gebracht bij de ziektekostenverzekeraar. Mijn contactgegevens zijn: 06-20519978 of a.daniels@psycc.nl. 

Zorgverzekeraars

In 2022 zal een ingrijpende verandering in het vergoedingssysteem plaatsvinden. Onderzoek vóórdat u zich bij mij aanmeldt of ik een contract heb met uw ziektekostenverzekeraar. Ik heb met de meeste verzekeraars een contract, maar: onderzoek dit bij uw verzekeraar. U kunt dit vinden onder ‘Zorgzoeker’ op de website van de verzekeraar. Let op: als ik met uw verzekeraar géén contract heb afgesloten, zult u een deel van de behandeling zelf moeten betalen. 

Het afsluiten van de juiste ziektekostenverzekering wordt steeds belangrijker. Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een ‘volledige restitutiepolis’. Met deze polis kunt u  altijd naar de behandelaar van uw keuze. Houdt uw huidige polis tegen het licht en ga goed na of u met deze polis de hulp kunt krijgen, die ú wilt. 
Uw ziektekostenverzekeraar kan u informeren wat voor een polis u heeft afgesloten.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. 

Privacybeleid
Kwaliteitsstatuut

Laatst bewerkt: 30 november 2021

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien