0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
menu3
menu2
previous arrow
next arrow
Shadow

Annemarie Daniels 
Mijn contactgegevens 06-20519978 of a.daniels@psycc.nl
In verband met de zomervakantie is er een aanmeldstop tot september 2022 

In 1995 ben ik afgestudeerd als psycholoog. Na de studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut en behandel verschillende psychische klachten. Een overzicht van wat ik niet behandel, vindt u onderstaand.
In de behandeling combineer ik cognitieve en schematherapie en inzichtgevende therapie. Ook uw systeem wordt bij de behandeling betrokken: we hebben oog voor de invloed van uw gezin van herkomst en uw huidige relatie op het ontstaan van uw klachten en de instandhouding ervan.
Ik ben opgeleid in de volgende therapie richtingen: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, cliëntgerichte therapie, gezinstherapie en EMDR (alleen voor enkelvoudig trauma).

Relatietherapie voert binnen ons samenwerkingsverband Sarah Alice Miles uit. Zij behandelt ook individuele patiënten.
Haar contactgegevens: 06 – 113 508 29, sarah.miles68@live.com, website ‘The Gingko Leaf’.  

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, ernstige somatoforme stoornissen, eetstoornissen cq verslavingsproblematiek en sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval kan ik u niet in behandeling nemen. Ik behandel geen relatieproblemen, kinderen, jeugdigen en gezinnen. 

Registraties en lidmaatschappen:

Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216).
Ik ben lid van de LVVP en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie. 

Start nieuwe behandelingen en werkwijze:

Er is momenteel een behandelstop voor langdurige behandelingen. Wel is er plek om kortdurende behandelingen te starten. Onder kortdurend versta ik 10 tot 15 gesprekken. 
Om in te kunnen schatten of een behandeling kortdurend of langdurig zou kunnen / moeten zijn, verstuur ik voor het eerste gesprek een vragenlijst van Embloom / Telescreen voor het stellen van de diagnose. Hiermee kan een voorlopige indicatie gesteld worden. 
De uitkomsten van de vragenlijst wordt in een diagnostisch adviesgesprek verdiept. Dit betekent evenwel nog niet dat er daadwerkelijk een behandeling gaat volgen. Als bijvoorbeeld een langdurige behandeling nodig is, kan ik niet starten. Ook zouden we tot de conclusie kunnen komen, dat de klachten niet zo ernstig zijn, dat u een behandeling van een psycholoog nodig heeft. Of dat een eventuele behandeling niet door de verzekeraar vergoed zou worden.
De kosten voor het diagnostische adviesgesprek worden in rekening gebracht bij de ziektekostenverzekeraar. (Mits ik daarmee een contract heb, zie onder.)

Tarieven:

Als u de kosten voor de behandeling zelf wilt (of moet) betalen: het eerste diagnostische adviesgesprek van 45 minuten kost 162,76 euro (nza tarief), een uur  187,62 euro (nza tarief).
Kosten voor vervolgsessies van 45 minuten bedragen 130,38 euro (nza tarief) en voor een uur 166,13 euro (nza tarief).
Indien u een sessie minder dan 24 (werk)uren van tevoren afzegt, dient u de kosten zelf te betalen. Deze sessie kan ik namelijk niet in rekening stellen van de ziektekostenverzekeraar. De kosten voor zo’n gemiste sessie bedragen 75 euro.

 

Zorgverzekeraars:

Ik heb met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Onderstaand een overzicht:
A.S.R. (asr en Ditzo), Caresq (Eucare Insurance PCC Limited, Aevitae), CZ (CZ, Centrale Zorgverzekeringen, NZV, Ohra), DSW, ENO Zorgverzekeraar (Salland, ZorgDirect en Holland Zorg), Menzis (Menzis en Anderzorg), ONVZ (ONVZ, VvAA, PNO, Jaah), OWM (OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en al haar labels), VGZ (NV Univé Zorg, dit zijn Univé, Zekur en Zekur Natura / VGZ, dit zijn VGZ, IZZ, Bewuzt, MVJP en Zorgzaam Verzekerd / IZA Zorgverzekeraar NV / NV Zorgverzekeraar UMC) en Zilveren Kruis (dit zijn Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland).
Zoek altijd goed uit of ik een contract heb met uw ziektekostenverzekeraar. Het overzicht is misschien niet volledig: er zijn verzekeraars bijgekomen en sommige verzekeraars zijn zelfstandig verdergegaan. Als ik met uw verzekeraar géén contract heb afgesloten, zult u de behandeling eerst zelf moeten betalen. De verzekeraar vergoedt meestal wel een deel van de behandeling. Bel bij onduidelijkheid altijd eerst uw zorgverzekeraar of kijk op de website van de zorgverzekeraar. Met de link ‘Zorgzoeker’ kunt u zien of ik een contract heb met de zorgverzekeraar. 

Het afsluiten van de juiste ziektekostenverzekering wordt steeds belangrijker. Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een ‘volledige restitutiepolis’. Met deze polis kunt u  altijd naar de behandelaar van uw keuze. Houdt uw huidige polis tegen het licht en ga goed na of u met deze polis de hulp kunt krijgen, die ú wilt. 
Uw ziektekostenverzekeraar kan u informeren wat voor een polis u heeft afgesloten.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. 

Locatie: 

Met ingang van oktober 2022 vinden de behandelingen alleen nog plaats in Den Dolder, aan de Paltzerweg 267.

Privacybeleid
Kwaliteitsstatuut

Laatst bewerkt: 14 juni 2022

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien