menu3
menu2
previous arrow
next arrow
Shadow

Annemarie Daniels 
Mijn contactgegevens: 06-20519978 of a.daniels@psycc.nl


In 1995 ben ik afgestudeerd als psycholoog. Na mijn studie heb ik de postdoctorale opleiding voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut en behandel verschillende psychische klachten. Een overzicht van wat ik niet behandel, vindt u onderstaand.
In de behandeling combineer ik cognitieve en schematherapie / inzichtgevende therapie. Ook uw systeem wordt bij de behandeling betrokken: we hebben oog voor de invloed van uw gezin van herkomst en uw huidige relatie op het ontstaan van uw klachten en de instandhouding ervan.
Ik ben opgeleid in de volgende therapie richtingen: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, cliëntgerichte therapie, gezinstherapie en EMDR (alleen voor enkelvoudig trauma).

Voor relatietherapie verwijs ik u naar Sarah Alice Miles. Zij behandelt ook individuele patiënten. Haar contactgegevens: 06 – 113 508 29, sarah.miles68@live.com, website ‘The Gingko Leaf’.  

Wat behandel ik niet ? Manisch depressieve stoornissen, schizofrenie, ernstige somatoforme stoornissen, eetstoornissen cq verslavingsproblematiek en sommige persoonlijkheidsstoornissen. Als u regelmatig in crisis raakt, dan kan ik u niet de zorg geven, die u nodig heeft. In dat geval kan ik u niet in behandeling nemen. Ik behandel geen relatieproblemen, kinderen, jeugdigen en gezinnen. 

Registraties en lidmaatschappen:

Psychotherapeut (BIG-nummer 29909650216) en lid van de LVVP en de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Ook ben ik ingeschreven in het Register Schematherapie. 

Start nieuwe behandelingen en werkwijze:

Als psycholoog / psychotherapeut ben ik gekwalificeerd om kortdurige en langdurige behandelingen te verrichten. Momenteel start ik geen langdurige behandelingen en verricht ik behandelingen van 15 – 20 sessies. Indien u meer sessies nodig heeft, gaan we in overleg. 
Als u een behandeling wilt, neem dan telefonisch contact op. Ik zal u zo snel mogelijk een Telescreen vragenlijst sturen. Als u die hebt ingevuld, plannen we een adviesgesprek en zullen we bekijken wanneer de behandeling daadwerkelijk kan starten. Dit is uiteraard afhankelijk van uw flexibiliteit en of ik op dat moment ruimte heb een behandeling te starten.
Met de gegevens van de Telescreen kan een voorlopige diagnose gesteld worden. Die wordt verder besproken in een adviesgesprek.
Dit betekent evenwel nog niet dat er daadwerkelijk een behandeling gaat volgen. Ik wil goed onderzoeken of de hulp die ik kan bieden, past bij de zorg die u nodig heeft. Ook zouden we tot de conclusie kunnen komen, dat de klachten niet zo ernstig zijn, dat u een behandeling van een psycholoog nodig heeft. Of dat een eventuele behandeling niet door de verzekeraar vergoed zou worden, bijvoorbeeld als u een behandeling wilt voor  relatieproblemen.
De kosten voor het diagnostische adviesgesprek worden in rekening gebracht bij de ziektekostenverzekeraar. 

Tarieven:

Indien de behandeling wordt vergoed door de verzekeraar, stuur ik mijn factuur direct naar uw verzekeraar. Er is altijd een verwijzing nodig van uw huisarts, ook al voor het adviesgesprek. 
Als u de kosten voor de behandeling zelf wilt (of moet) betalen: het eerste diagnostische adviesgesprek van 45 minuten kost 162,76 euro (nza tarief), een uur  187,62 euro (nza tarief).
Kosten voor vervolgsessies van 45 minuten bedragen 130,38 euro (nza tarief) en voor een uur 166,13 euro (nza tarief).
Indien u een sessie minder dan 24 (werk)uren van tevoren afzegt, dient u de kosten zelf te betalen. Deze sessie kan ik namelijk niet in rekening stellen van de ziektekostenverzekeraar. De kosten voor zo’n gemiste sessie bedragen 75 euro.

 

Zorgverzekeraars:

In 2023 heb ik contracten met: A.S.R. (asr en Ditzo), Caresq (Eucare Insurance PCC Limited, Aevitae), CZ (CZ, Centrale Zorgverzekeringen, NZV, Ohra), DSW, ENO Zorgverzekeraar (Salland, ZorgDirect en Holland Zorg), Menzis (Menzis en Anderzorg), ONVZ (ONVZ, VvAA, PNO, Jaah), OWM (OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en al haar labels), en Zilveren Kruis (dit zijn Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO. Bel uw verzekeraar en vraag dit voor alle zekerheid goed na ! 

In 2023 heb ik geen contract met VGZ. VGZ heeft volgende labels: NV Univé Zorg (Univé, Zekur en Zekur Natura / VGZ, dit zijn VGZ, IZZ, Bewuzt, MVJP en Zorgzaam Verzekerd / IZA Zorgverzekeraar NV / NV Zorgverzekeraar UMC). Als u toch in behandeling wilt komen, betaalt u de facturen aan mij en dient ze in bij uw zorgverzekeraar. Uw verzekeraar kan u vertellen welk percentage u vergoed krijgt.

Indien u met een behandeling niet wilt of kunt wachten, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. 

Als keuzevrijheid voor u belangrijk is, zorg er dan voor dat u een zuivere restitutie polis afsluit. Hierdoor kunt u altijd naar de zorgverlener van uw keuze. Maar: Lees altijd de kleine lettertjes goed na en bel bij twijfel met uw verzekeraar ! 

Kwaliteitsstatuut

Privacystatement