0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Vergoedingen

U kunt te allen tijde bij ons komen voor behandeling of coaching. In sommige gevallen heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts. Voor lichte klachten ondersteunt de POH-GGZ (praktijk assistente geestelijke gezondheidszorg) de huisarts bij de screening van psychische klachten en de behandeling van zeer lichte problemen. De POH-GGZ stuurt na overleg met de huisarts patiënten door naar de psycholoog, cq psychotherapeut als de klachten zwaarder en/of complexer zijn.

U kunt altijd gebruik van maken van onze behandelmogelijkheden. Niet alle klachten en problemen worden echter door de zorgverzekeraar vergoed. Het beste is dat u eerst naar de huisarts gaat. De huisarts, of diens POH-GGZ, kunnen inschatten of u voldoet aan de criteria voor behandeling voor een psycholoog of psychotherapeut. Als uw huisarts vermoedt dat er sprake is van een aanpassingsstoornis, rouw, relatieproblemen, werkproblematiek, burnout of overspannenheid, dan staat het u uiteraard vrij om een psycholoog te zoeken om bij hem / haar in behandeling te gaan. Echter: dergelijke behandelingen worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor de behandeling van klachten waar u geen vergoeding voor kunt krijgen is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig.

Behandeling door psycholoog of psychotherapeut wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar, indien de stoornissen zwaar/ernstig genoeg zijn en in de DSM-V geclassificeerd kunnen worden. Hiervoor heeft u wel een verwijsbrief nodig. Het betreft dan oa. depressieve stoornissen, somatoforme stoornissen, impulscontrole stoornissen of angststoornissen. Voor ernstiger en meer complexere problematiek als persoonlijkheidsstoornissen of een combinatie van de hiervoor genoemde stoornissen, zal de huisarts u doorverwijzen naar de psychotherapeut of psychiater.

Nog vragen?

Zorg te allen tijde dat u goed weet waar u aan toe bent. Overleg bij twijfel met uw psycholoog/psychotherapeut en vraag informatie op bij uw zorgverzekeraar!

Met vriendelijke groet,
het team van Psy Care & Coaching

Laatst bewerkt: 22 oktober 2018

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien