menu3
menu2
previous arrow
next arrow
Shadow

Myra Lohues heeft ruime ervaring in (neuro)psychologisch onderzoek en behandeling van volwassenen en ouderen voornamelijk binnen de gezondheidszorg. Haar afstudeerrichting was een combinatie van klinische en arbeids-en organisatiepsychologie namelijk: Psychologie van Arbeid, Gezondheid en Organisatie, met name gericht op het behandelen van mensen met arbeidsgerelateerde klachten zoals overspannenheid en burnout. Vervolgens heeft ze een aantal jaren met ouderen gewerkt zowel in een psychogeriatrisch centrum als op de ambulante afdeling van een grote GGZ-instelling in het oosten van het land.

Nu werkt ze al weer jarenlang vrijgevestigd in de basis generalistische GGZ en sinds kort in de Specialistische GGZ, waardoor ze ook veel ervaring heeft met een breed scala aan klachten en patiĆ«nten (jongeren, volwassenen en ouderen). Zij werkt meestal vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader en heeft ervaring met klachten op het gebied van somberheid, depressiviteit, stress, burn-out, angsten, rouwverwerking en levensfaseproblematiek. Voor het behandelen van trauma’s/ingrijpende nare ervaringen gebruikt Myra de bewezen effectieve behandelmethode EMDR.

Registraties

Myra Lohues is geregistreerd als Psychotherapeut (BIGnummer 29909668416) en GZ-psycholoog (BIGnummer 09909668425), en heeft de basisopleiding tot EMDR-therapeut gevolgd. Daarnaast is ze al jaren geregistreerd als cognitief-gedragstherapeut. Zij is aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde GZ-psychologen en psychotherapeuten (LVVP) en de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCt).

Contracten

In 2021 heeft Myra Lohues contracten met alle verzekeraars voor de Generalistische Basis GGZ.

Voor de Specialistische GGZ heeft ze in 2021 ALLEEN een contract met AchmeaZilverenKruis en bijbehorende labels. Met alle andere zorgverzekeraars heeft ze voor 2021 geen contracten in de SGGZ afgesloten.

Wachttijd

Tot half januari 2022 kunnen er geen nieuwe behandelingen worden gestart. Er is een opnamestop. Er wordt geen onderscheid gemaakt in hoofddiagnosegroepen.
Normaal gesproken hanteren wij geen wachttijd tussen het eerste intakegesprek en de behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de ’treeknormen’).