0620519978(A.Daniëls)/0615127339(L.Harting)/0614799594(M.Lohues)/0642228456(A.Winters)/0615117762(S.Keur) info@psycc.nl
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Zorgverzekeraars

Het verdient aanbeveling om uw huidige polis kritisch te bekijken en uzelf de vraag te stellen of u wel bent verzekerd voor wat u belangrijk vindt. Raadpleeg uw verzekeraar als u vragen heeft, en zorg ervoor dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan over vergoedingen. Informatie over de verschillende polissen, zorgverzekeraars en prijsverschillen vindt u bij www.kiesbeter.nl Ieder jaar heeft u de mogelijkheid om uw polis aan te passen.

Standaard is de ‘basisverzekering’, waarvan het pakket wettelijk is vastgesteld. Grote verschillen bestaan bij de aanvullende verzekeringen: o.m. kwaliteit van dienstverlening en vrijheid om uw eigen behandelaar te kiezen. In het algemeen geldt: hoe lager de premie, hoe geringer de keuze.

Als vrijheid van keuze voor u belangrijk is, dan bent u het beste af met een “restitutie-polis”. Met een restitutie-polis kunt u zowel naar een hulpverlener gaan die een contract heeft met uw verzekeraar, als naar een hulpverlener, zonder contract.
Als keuzevrijheid voor u niet zo belangrijk is, kunt u ook voor een “natura-polis” kiezen. De zorgverzekeraar vergoedt bij de laatste polis alleen behandelingen bij hulpverleners waarmee zij een contract heeft. Het is mogelijk dat u dan een deel van de kosten zelf moet dragen.

De meeste verzekeraars werken met een ‘budgetplafond’. Wat betekent dit voor u ? Een hulpverlener met een budgetplafond van 10.000 euro bij verzekeraar X voor 2018, mag in 2018 niet meer behandelingen declareren bij deze verzekeraar dan het maximum budget van 10.000 euro. Gaat de hulpverlener over dit budgetplafond heen, dan kan hij de behandeling niet meer bij deze verzekeraar declareren. De hulpverlener zal u doorverwijzen naar een behandelaar, die nog wel budgetruimte heeft bij deze verzekeraar.
Áls u een zuivere restitutie-polis heeft afgesloten, dan is deze regel niet op u van toepassing. U kunt dan naar de behandelaar van uw keuze gaan, ook al heeft deze het budget al overschreden.

Let wel: ook als de psycholoog van uw keuze geen contract heeft met uw verzekeraar, zal een deel van de behandeling worden vergoed. Het bedrag, dat uw verzekeraar aan u vergoedt,  varieert. Neem contact op met uw verzekeraar, informeer bij uw verzekeraar of deze een contract heeft met de behandelaar van uw keuze.

Als u behandeling wilt van een behandelaar die geen contract heeft met uw verzekeraar, dan krijgt u de factuur van deze behandelaar. U betaalt hem of haar direct. En dan staat het u vrij om de factuur in te dienen bij uw verzekeraar, dan wel de kosten van de behandeling zelf te dragen.
Kosten voor stoornissen die niet worden vergoed (‘OVP’s’) dient u zelf aan uw behandelaar te voldoen.

Laatst bewerkt: 22 oktober 2018

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien